Όχι στο βιασμό του πανεπιστήμιου από την κυβέρνηση

Photo: Konstantinos Tsakalidis/ SOOC

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών ΑΠΘ και ΠαΜακ

Mε φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε την εισβολή, κατόπιν πρόσκλησης του πρύτανη, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο ΑΠΘ, το ξύλο, τη ρίψη χημικών, τις προσαγωγές, και τα (καταγεγραμμένα και ειδεχθή) βασανιστήρια φοιτητριών και φοιτητών μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Μέσα από το παράλληλο σύμπαν της «τηλεκπαίδευσης» αναγκαζόμαστε να βλέπουμε σε ζωντανή σύνδεση τον βιασμό του πανεπιστήμιου από την κυβέρνηση, που φτάνει πλέον στα όρια της εγκληματικής βίας και της εξόφθαλμης υποκρισίας!

Μένουμε ακλόνητα δίπλα στις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται. Μαζί θ’ αποτρέψουμε τη σχεδιαζόμενη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

Σκοταδισμός κι ανευθυνότητα…

Κυριακή πρωί, εν μέσω επιδημίας κορονοϊού, οπότε είμεθα αναγκασμένοι να βρισκόμαστε καθηλωμένοι στα σπίτια μας, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τη δημόσια υγεία…

Ας μιλήσουμε και λίγο για τα Δημόσια ΙΕΚ…

Κατάργηση ασύλου, καταστολή, εξίσωση πανεπιστημιακών πτυχίων με πτυχία ιδιωτικών κολλεγίων, και άλλα πολλά, είναι τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας σχετικά με τη σφαγή που συντελείται