Το ‘Ισλάμ’ του Recep Tayyip Erdoğan και οι επικίνδυνες πολιτικές του

Το καθεστώς του Recep Tayyip Erdoğan στην Τουρκία είναι μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα!

Η Τουρκική Δημοκρατία, ως κοσμικό και δημοκρατικό κράτος, κινδυνεύει να αφανιστεί! Η πολιτική και πολιτισμική παρακαταθήκη του Kemal Atatürk αποδομείται συστηματικά. Ο Τούρκος Πρόεδρος οραματίζεται μια Τουρκική Ηγεμονία, που θα είναι προσαρμογή της Οθωμανικής Εξουσίας στις σύγχρονες συνθήκες.

Η επιθετική πολιτική της Τουρκίας με  καταστροφικές επεμβάσεις στη Συρία, στο βόρειο Ιράκ, στο νότιο Καύκασο, στη Λιβύη και η διατάραξη των σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, φανερώνουν ένα τουρκικό καθεστώς, που μπορεί να παρομοιασθεί με το Τρίτο Ράιχ της Γερμανίας, πριν από την έκρηξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο  Recep Tayyip Erdoğan, σύμφωνα με στοιχεία, που είχε φέρει στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu, έχει περιθάλψει τρομοκράτες του “Ισλαμικού Κράτους” (ISIS ή DAESH). Είναι γνωστό πως είχε στείλει μισθοφόρους, πρώην τζιχαντιστές, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για να ενισχύσουν τους Αζέρους, όπως νωρίτερα είχε συμβεί στη Λιβύη. Οι δεσμοί του καθεστώτος Erdoğan με το “Ισλαμικό Κράτος” δεν είναι καινούργιοι. Στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση Kemal Kılıçdaroğlu, είχε καταγγείλει παράνομες συναλλαγές μεταξύ της κυβέρνησης Erdoğan και των τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους”, όταν το τελευταίο ήταν στις “δόξες” του ακόμα. Έχει προσφέρει ασφαλή και άνετη διαμονή στην Τουρκία και τουρκικά διαβατήρια στους ηγέτες της Χαμάς, που θεωρείται από πολλούς κύκλους τρομοκρατική οργάνωση.

Ο  Recep Tayyip Erdoğan θέλει να επιβληθεί στον μουσουλμανικό κόσμο σαν Ηγέτης, που αναπληρώνει τον απόντα Χαλίφη. Πιστεύει πως μπορεί να ενώσει τους Μουσουλμάνους όλου του κόσμου, σε έναν πόλεμο κατά της Δύσης και των αξιών του Δυτικού Πολιτισμού.

Ο Recep Tayyip Erdoğan καπηλεύεται το Ισλάμ για να ικανοποιήσει τις τερατώδεις φιλοδοξίες του. Στην πραγματικότητα κακοποιεί το Ισλάμ, παρερμηνεύοντας το Κοράνιο και την Σούννα του Προφήτη. Παρουσιάζει ένα κακέκτυπο του Ισλάμ, αναμεμειγμένο με τον ακραίο εθνικολαϊκισμό του πολιτικού συμμάχου του Devlet Bahçeli. Θέλει να ικανοποιεί τα πάθη και τα συμπλέγματα μίσους των μαζών των αμαθών και ακαλλιέργητων Μουσουλμάνων, που επίτηδες τους κρατά δέσμιους στο περιθώριο της γνώσης.

Στο Κοράνιο, συναντούμε την εξής εντολή του Θεού προς τον Προφήτη Του: “Διάβαζε!”(ίσως πιο σωστά θα ήταν η απόδοση ‘Απάγγειλε”) (Σούρα αλ Άλακ 3). Η πιο ουσιώδης και απλή ερμηνεία αυτού του εδαφίου είναι, πως κατά τη  θέληση του Αλλάχ, οι άνθρωποι οφείλουν να μπορούν να απαγγέλουν ή να διαβάζουν το Κοράνιο. Αυτό όμως προϋποθέτει στοιχειώδη μόρφωση και  απόκτηση γνώσεων, έτσι ώστε να είναι ελεύθεροι από την άγνοια και τις προκαταλήψεις, που φορτώνουν και δηλητηριάζουν το νου και την ψυχή μας στην προσέγγιση του ιερού κειμένου, οι παρεμβάσεις τρίτων (Ιμάμηδων ή Ουλεμάδων).  Το τουρκικό Ισλάμ, προσπαθεί να κρατά υποταγμένους τους Μουσουλμάνους υπό την καθοδήγηση του Diyanet, της ανώτατης θρησκευτικής αρχής του Σουννιτικού Ισλάμ στην χώρα. Αυτή η πρακτική αντιμάχεται το Ισλάμ και το Κοράνιο, που ενθαρρύνουν τη μάθηση και τις γνώσεις, ως χρέος απέναντι στον ίδιο τον Θεό.

Το τουρκικό Ισλάμ του Προέδρου Erdoğan, εναντιώνεται στο Ισλάμ και στην Παράδοση του Μωάμεθ. Ο Προφήτης, στο τελευταίο δημόσιο κήρυγμά του (Khutbah), στις 9 του μήνα Dhul Hijjah, του έτους 10 από την Εγίρα, μεταξύ των άλλων είχε πει και τα εξής σημαντικά: “Όλη η ανθρωπότητα προέρχεται από τον Αδάμ και την Εύα. Ένας Άραβας δεν έχει υπεροχή απέναντι σε έναν μη Άραβα, ούτε ένας μη Άραβας έχει υπεροχή απέναντι σε έναν Άραβα. Επίσης, ένας λευκός δεν έχει καμιά υπεροχή απέναντι σε ένα μαύρο, ούτε ένας μαύρος έχει υπεροχή απέναντι ενός λευκού…”.

Όσα είπε ο Προφήτης Μωάμεθ στο τελευταίο του κήρυγμα, είχαν ήδη μεταδοθεί προς την ανθρωπότητα, μέσω του Κορανίου: “…ο Κύριος, σας έπλασε από μία μοναδική ψυχή…” (Σούρα Αν Νισά 1), “σας πλάσαμε από ένα άνδρα και μία γυναίκα…”( Σούρα Αλ Χουτζουράτ 13), “έπλασε τον άνθρωπο από ένα θρόμβο αίματος” (Σούρα Αλ Άλακ 2). Το Ισλάμ δεν μπορεί να υψώνει τοίχους, χωρίζοντας τους ανθρώπους λόγω καταγωγής ή φυλής, το Ισλάμ δεν ανέχεται τους εθνικισμούς.

Σήμερα το καθεστώς  Erdoğan για να αστυνομεύσει το φρόνημα των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό ως εργαζόμενοι, ιδίως στη Γερμανία, χρησιμοποιεί πράκτορες της ΜΙΤ που εμφανίζονται σαν ιμάμηδες στα τζαμιά. Έτσι παρακολουθούν και ελέγχουν τους απλούς ανθρώπους. Αυτό έχει γίνει γνωστό στις αρχές ασφαλείας της Γερμανίας, όπως και της Αυστρίας και έχουν απελαθεί αρκετοί από αυτούς τους πράκτορες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας. Παρόμοια τακτική ακολουθεί το τουρκικό Ισλάμ και σε χώρες των Βαλκανίων που ζουν Τούρκοι ή τουρκόφωνοι Μουσουλμάνοι. Αστυνομεύεται η ζωή των ανθρώπων, με κύριο εργαλείο ιμάμηδες ή ψευτομουφτήδες που ενεργούν με οδηγίες και χρηματοδότηση της ΜΙΤ!

Με εξαίρεση το Κατάρ, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν και πολιτικά μορφώματα των Παλαιστινίων, όλοι οι άλλοι Μουσουλμάνοι και κυρίως τα αραβικά κράτη, έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο κατά της Τουρκίας του Erdoğan. Ο λόγος είναι απλός: Το τουρκικό Ισλάμ που εξυπηρετεί την πολιτική του Προέδρου της χώρας, είναι επικίνδυνο γιατί αλλοιώνει το Ισλάμ, ενώ η σημερινή Τουρκία αποτελεί απειλή για την ειρήνη στον κόσμο!

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη, είναι μια ενέργεια του Recep Tayyip Erdoğan, που δείχνει το μέγεθος του λαϊκισμού που τον διακατέχει, για να κλέψει τις ψήφους των λαϊκών μαζών της χώρας του. Δεν είναι μόνο πράξη που απαξιώνει αποφάσεις του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, αλλά συνιστά και ενέργεια μιας ακόμα κακοποίησης του Ισλάμ. Πώς κατανοεί άραγε ο Τούρκος Πρόεδρος τη Σούρα Αλ Χατζ (22) του Κορανίου, που στο εδάφιο 40, προβάλλει το ήθος Μουσουλμάνων, που θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή τους ακόμα για να διαφυλάξουν, όχι μόνο τα τζαμιά τους, αλλά και τα μοναστήρια, τις εκκλησίες και τις συναγωγές «γιατί μέσα σ’ αυτά δοξάζεται το όνομα του Αλλάχ»; Η μετατροπή των δύο παραπάνω χριστιανικών μνημείων, από μουσεία σε μουσουλμανικά τεμένη και οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό τους, με απόκρυψη έργων τέχνης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, υπήρξε μια κίνηση απαξίας και τεράστιας προσβολής απέναντι στον Πολιτισμό!

Η Τουρκία όφειλε να διαφυλάττει χριστιανικά μνημεία που υπάρχουν εδώ και αιώνες στη χώρα και όχι να τα καταστρέφει, όπως έχει κάνει, ιδίως με την Μονή της Χώρας, που “έκρυψε” με γυψοσανίδες τα μοναδικού κάλλους ψηφιδωτά και τις υπέροχες τοιχογραφίες, που έχουν διασωθεί και προκαλούν  μόνο δέος και θαυμασμό.

Ο Προφήτης Μωάμεθ, όταν πλέον είχε εγκατασταθεί στην πόλη Γιαθρίμπ, την κατοπινή Μεντίνα, μια αντιπροσωπεία Χριστιανών από την πόλη Νατζράν, που βρίσκεται σήμερα στα νότια σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη, τον επισκέφθηκε με σκοπό να τον γνωρίσουν και να μάθουν τα πιστεύω του. Στη Μεντίνα δεν υπήρχαν Χριστιανοί και εκκλησίες. Οι άνθρωποι από τη Νατζράν ζήτησαν ένα χώρο λατρείας. Και τότε, ο Προφήτης τους παραχώρησε το μικρό τζαμί των Μουσουλμάνων, αγνοώντας τις αντιρρήσεις ορισμένων από τους συντρόφους του! (The Life of Muhammad: A Translation of Ibn Ishâq’s Sîra Rasûl Allâh, A. Guillaume trans., Oxford 1968). Άραγε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μιμείται την παρακαταθήκη του Προφήτη Μωάμεθ για τον σεβασμό των Χριστιανών, μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά;

Ο Τούρκος Πρόεδρος “σκέπασε” στη Μονή της Χώρας (Kariye Camii), υπέροχα έργα τέχνης, που απεικονίζουν ιερά πρόσωπα την κοινής παράδοσης του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, δήθεν για να μην προσβάλλεται η ευσέβεια των Μουσουλμάνων όταν  προσεύχονται στο τζαμί. Όπως φαίνεται, ο  Recep Tayyip Erdoğan αγνοεί το εξής περιστατικό από την ζωή του Προφήτη Μωάμεθ ή το αποκρύπτει, γιατί οι αμαθείς και φανατικοί Μουσουλμάνοι ψηφοφόροι του, δεν μπορούν να το δεχθούν:  Όταν ο Μωάμεθ επέστρεψε ως Προφήτης και Ηγέτης των πιστών στη Μέκκα, μια από τις πρώτες πράξεις του ήταν να καθαρίσει  το εσωτερικό της Καάμπα από τα είδωλα που ήταν παρατεταγμένα στους τοίχους. Μάλιστα φρόντισε προσωπικά ο ίδιος γι’ αυτό. Εκτός από τα διάφορα ξόανα,  υπήρχε και μια αγιογραφία της Παρθένου Μαρίας με το Βρέφος Ιησού. Ο Προφήτης στάθηκε μπροστά στην εικόνα, άπλωσε τα χέρια του, κατά τέτοιο τρόπο που την κάλυπτε και είπε στους ανθρώπους: «Καθαρίστε τα πάντα, εκτός απ’ αυτό που καλύπτεται από τα χέρια μου»! (Martin Lings, Muhammad: His Life Based on the Earliest Sources Inner Traditions International, Ltd., One Park Street, Rochester, Vermont, 1983).

O Τούρκος Πρόεδρος, έχει επιτεθεί κατά του Γάλλου Προέδρου Macron και κατά της Γαλλίας, κηρύσσοντας εκστρατεία boycottage στα γαλλικά προϊόντα, για την σφροδρή αντίδραση του Macron στη δολοφονία του Samuel Paty από έναν ισλαμιστή τρομοκράτη στο Παρίσι! Ίσως η επίθεση του Προέδρου Erdoğan κατά του Γάλλου Προέδρου, βρήκε την κατάλληλη αφορμή που ζητούσε, μετά την αμφισβήτηση εκ μέρους της Γαλλίας, ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Γαλλία και η Ευρώπη, ακόμα και αν ενοχλείται από δημοσιεύματα καυστικά, σαν αυτά του Charlie Hebdo, που σε σχετικά πρόσφατο εξώφυλλο, είχε  παρουσιάσει μια πράγματι χυδαία καρικατούρα του  Erdoğan, δεν πρόκειται να ποινικοποιήσει, ακόμα και τις ακραίες εκδηλώσεις πράξεων ελευθερίας της έκφρασης, όπως συμβαίνει στην Τουρκία σήμερα και η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη φυλακή….

 

30/10/2020

 

Γιώργος Δούδος

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μία Απάντηση

  1. Η Milli Görüs, τουρκική ισλαμιστική, αντιδημοκρατική και αντισημιτική οργάνωση στη Γερμανία, προσκείμενη στο καθεστώς Erdoğan, βρίσκεται υπό παρακολούθηση από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (Συνταγματική Ασφάλεια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα