Μα δεν υπάρχει μουσουλμανική θρησκευτική κοινότητα στην Ελλάδα;

Όπως λοιπόν δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη, έτσι δεν υπάρχει και Θρησκευτική Μουσουλμανική Κοινότητα!

Νόμος 4790/31.03.2021 (ΦΕΚ Α΄ 48).

Άρθρο 104, παράγραφος 1:

Το Δημόσιο δύναται να καταβάλει εφάπαξ έκτακτη επιχορήγηση προς το νομικό πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το νομικό πρόσωπο της Εκκλησίας της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.), τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα (Ε.Ν.Π.), τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα (Θ.Ν.Π.) του ν. 4301/2014 (Α’ 223), που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου και τις θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες τους, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID – 19 και να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό τους έργο. Η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κ.Ι.Σ.Ε. και τα Ε.Ν.Π. μπορούν να κατανείμουν το σύνολο ή μέρος της επιχορήγησης σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, συνδεδεμένα οργανωτικά με αυτά.

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε διά των βουλευτών της, να ενισχύσει οικονομικά, όποτε το κρίνει σκόπιμο, τα νομικά πρόσωπα που συγκροτούν την Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα, υπό τις τρεις επί μέρους εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θρησκευτικών κοινοτήτων, χριστιανικών και μη.

Λέτε να διέφυγε του νομοθέτη, ότι υπάρχουν και Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, που ζουν στην Θράκη, περίπου 140.000, και ελάχιστοι στη Ρόδο και στην Κω, γι’ αυτό και τους παρέλειψε να τους αναφέρει ο νόμος;

Όπως πριν λίγες μέρες ο κ. Δένδιας, Υπουργός των Εξωτερικών του κράτους, επικαλούμενος την Συνθήκη της Λοζάνης, διακήρυξε στην Άγκυρα, ότι στην Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι, έτσι αγαπητοί Συνέλληνες, όπως θα έλεγε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, δεν υπάρχει θρησκευτική κοινότητα Μουσουλμάνων στην Ελλάδα!

Η έννοια της θρησκευτικής Κοινότητας, προϋποθέτει αυτόνομη οργάνωση έναντι του κράτους. Λοιπόν στην Ελλάδα, οι Μουσουλμάνοι ελέγχονται ασφυκτικά και άμεσα από το κράτος ως προς την έκφραση της θρησκευτικότητάς τους. Οι Μουφτείες στην Θράκη είναι περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων! Οι Μουφτήδες ή οι τοποτηρητές Μουφτειών είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε καν δημόσιοι λειτουργοί, όπως οι Μητροπολίτες ή οι Ορθόδοξοι παπάδες! Οι Ιμάμηδες των τζαμιών που ελέγχονται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, πληρώνονται από το κράτος και διορίζονται, εφόσον περάσουν από την “κρισάρα”, που επιβάλλει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, με εκτελεστικά όργανά του τους τρεις διορισμένους τοποτηρητές των Μουφτειών! Οι Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικής Περιουσίας στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, αλλά και στο Διδυμότειχο, διοικούνται από ανθρώπους, που διορίζονται, εφόσον είναι αρεστοί στον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων!

Οι Μουφτείες έγιναν δημόσιες υπηρεσίες και οι Μουφτήδες δημόσιοι υπάλληλοι επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με το νόμο 1920/1991. Η πλήρης και απόλυτη κατάργηση κάθε ίχνους αυτονομίας της θρησκευτικής κοινότητας των Μουσουλμάνων της Θράκης, επιτεύχθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το προεδρικό διάταγμα 18/2018 “Οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων”. Στο άρθρο 58, παράγραφος 5 αυτού του προεδρικού διατάγματος, προβλέπεται ότι η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, είναι αρμόδια για: α) τα ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας, εποπτείας και ελέγχου των Μουφτειών…. Στο άρθρο 59,  παράγραφος 5 ου προεδρικού διατάγματος, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, για την ίδρυση, αναστολή λειτουργίας, μετατροπή του τύπου, μεταφορά της έδρας, συγχώνευση και κατάργηση υφισταμένων Ιεροσπουδαστηρίων….

Αν ληφθεί υπόψη, ότι το Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής “Χαϊριγέ” ιδρύθηκε το 1456 μ. Χ. (έτος 860 από Εγίρας), ως βακούφι και είναι το πρώτο Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο των Βαλκανίων, μπορεί ο καθένας και η καθεμιά, εξαιρέσει των κρετίνων, να κατανοήσει, ότι το Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής, από ιστορικής και σημειολογικής άποψης είναι ίσης αξίας με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης! Παρόλα αυτά, καμιά αυτοδυναμία δεν υπάρχει για το Ιεροσπουδαστήριο και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, του παρόντος ή του μέλλοντος, έχει την ευχέρεια να αναστείλει την λειτουργία του ή και να το καταργήσει!

Όπως λοιπόν δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη, έτσι δεν υπάρχει και Θρησκευτική Μουσουλμανική Κοινότητα!

 

Γιώργος Α. Δούδος

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

Ρεκόρ θανάτων από Covid-19 στη Βρετανία

1.564 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στη Βρετανία που παραμένει η κορυφαία σε αριθμό θυμάτων από τη νόσο Covid-19 σε όλη την Ευρώπη. Νέο αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό

Παρέμβαση της εισαγγελείας μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική που δέχτηκε

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, προκάλεσε η καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, σχετικά με την καταγγελία που έκανε η δεύτερη

Η πανδημία αποδεικνύεται πολιτικό ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με συνδυασμό κρισιακών φαινομένων Στο προη­γού­με­νο φύλλο της ΕΑ κά­να­με την εκτί­μη­ση που –τότε, πριν απο­δει­χθεί ανε­ξέ­λεγ­κτη η παν­δη­μία– έμοια­ζε πα­ρα­κιν­δυ­νευ­μέ­νη: «η