Και ταινίες γυρίζουμε άμα λάχει

Ο Σαδίκ Αχμέτ ήταν το σύμβολο αυτής της χρήσης και εμμετάλλευσης και από αυτό πηγάζει η μεγάλη αξία του για το Βαθύ Κράτος. Ήταν άνθρωπος του Βαθέως Κράτους, τις εντολές του εκτελούσε και τα συμφέροντά του εξυπηρετούσε, αμειβόμενος πλουσιοπάροχα.

Αναδημοσιεύουμε εδώ το σχόλιο του Ιμπράμ Ονσούνογλου όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο f/b κάτω από την είδηση της ιστοσελίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» για την ταινία που ετοιμάζει το ΤRΤ (τουρκική κρατική ραδιοτηλεόραση) για τον Σαδίκ Αχμέτ.

“Το τουρκικό Βαθύ Κράτος εξακολουθεί να επενδύει στον μύθο που δημιούργησε το ίδιο, παραποιώντας και ωραιοποιώντας τα πραγματικά περιστατικά και κατασκευάζοντας δικά του εντελώς ανύπαρκτα. Υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας και κυρίως των μειονοτικών.

Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον δικό του μύθο άτεχνα και με ολοκληρωτική αντίληψη για να διεισδύσει μέσα στη Μειονότητα και να διατηρήσει την αντισυμβατική και παράνομη κυριαρχία του που έχει εξελιχθεί σε καταδυνάστευση της Μειονότητας με απειλές, εκβιασμούς και τιμωρίες, αλλά και με εξαγορά συνειδήσεων.

Έχουμε χάσει εντελώς την όποια αυτόνομη λειτουργία μας ως ξεχωριστή κοινότητα. Τα πάντα ορίζει το τουρκικό Βαθύ Κράτος. Προμηνύει τώρα ότι θα συνεχίσει να εργαλειοποιεί τη Μειονότητα στο πλέγμα των όλο και πιο διευρυνόμενων ελληνοτουρκικών διαφορών, όχι βέβαια για την επίλυση των μειονοτικών προβλημάτων. Η εργαλειοποίηση και η εκμετάλλευση της Μειονότητας για αλλότριους εξωμειονοτικούς στόχους θα στραφεί αναπόφευκτα ενάντια στα συμφέροντα της Μειονότητας, όπως κατά το παρελθόν.

Ο Σαδίκ Αχμέτ ήταν το σύμβολο αυτής της χρήσης και εμμετάλλευσης και από αυτό πηγάζει η μεγάλη αξία του για το Βαθύ Κράτος. Ήταν άνθρωπος του Βαθέως Κράτους, τις εντολές του εκτελούσε και τα συμφέροντά του εξυπηρετούσε, αμειβόμενος πλουσιοπάροχα.

Ταινία για τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζει το τουρκικό κανάλι TRT

Η ταινία όμως υποδηλώνει και την ανησυχία που διακατέχει το Βαθύ Κράτος, τον πανικό που το έχει καταλάβει από τις ρωγμές που παρατηρούνται στο οικοδόμημα που έστησε με τόσο κόπο. Φοβάται μήπως γκρεμιστεί εντελώς και χάσει τον έλεγχο της Μειονότητας και αυτή ελευθερωθεί και αυτονομηθεί όπως η τουρκική κοινότητα της Βουλγαρίας.

Η ταινία μπορεί να εκληφθεί και ως μια προσπάθεια επισκευής του ετοιμόρροπου μειονοτικού οικοδομήματος του Βαθέως Κράτους.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

Πήρε Kelava ο Α.Ο.Ξ.

Στη απόκτηση του διεθνούς Κροάτη τερματοφύλακα, Ivan Kelava, προχώρησε ο Α.Ο. Ξάνθης. Η μεταγραφή του πραγματοποιήθηκε λόγω της επέμβασης αφαίρεσης λιπώματος, στην οποία υπεβλήθη ο